Valuhartsit

Erittäin kattava valikoima hartseja työkalu- ja piensarjavalmistukseen, taide-esineisiin, kulutusosiin ja monipuoliseen kappalevalmistukseen. Valuhartsit ovat helppokäyttöisiä manuaalisesti valettavia 2-komponenttisia hartseja. Valu tehdään yleensä yksipuoliseen avomuottiin ja hartsi valitaan vaadittavien loppuominaisuuksien sekä käyttömenetelmän mukaan. Valuhartsien joukosta löytyy esimerkiksi pehmeitä, kirkkaita ja suurta puristusta kestäviä laatuja. Käyttökohteet vaihtelevat teollisesta tuotannosta taidevalmistukseen.

Valuhartsit

Polyuretaanivaluhartsit

Fastcast-pikavaluhartseilla kappaleet valmistuvat nopeasti ja vaivattomasti. Nämä polyuretaanihartsit ovat äärimmäisen monikäyttöisiä valuhartseja ja niiden ominaisuudet mahdollistavat hyvinkin yksityiskohtaisten muotojen valamisen. Hartseja löytyy eri laatuja käyttökohteen mukaan ja niiden ominaisuuksia saadaan räätälöityä täyteaineita lisäämällä. Täytetyillä polyuretaanihartseilla saavutetaan suuriakin valukokoja minimaalisella kutistumalla. Yleisiä käyttökohteita ovat jigit, muotit, negatiivit, mallit, lämpömuovaustyökalut, taide, pienoismallit ja muu kappalevalmistus.

Polyuretaanielastomeerit

Polyuretaanielastomeerit ovat helppokäyttöisiä elastisia, kestäviä hartseja monipuolisiin sovelluksiin, myös vaativaan tekniseen käyttöön. Elastomeereilla on äärimmäisen hyvä kulutuksenkesto. Käyttökohteet ovat laajat ja elastomeereja käytetään muun muassa teknisten muottien ja teknisten osien sekä kulutuspintojen valmistukseen. Sika Advanced Resins tarjoaa kattavan elastomeerivalikoiman kovuusalueella Shore A40-D67. Tyypillisiä elastomeerien käyttäjiä ovat valimo-, keramiikka- ja betoniteollisuus sekä teollisuuden teknisten komponenttien valmistajat.

Nämä hartsit soveltuvat kestävien, teknisten muottien valmistukseen mutta myös kappalevalmistukseen kun tarvitaan joustavaa kumin tyyppistä materiaalia. Valimoteollisuudessa elastomeereista valmistetaan keernalaatikoita. Keramiikka- ja betonivaluteollisuudessa käytetään elastomeerimuotteja.

Kirkkaat valuhartsit

Kirkkailla valuhartseilla voidaan luoda visuaalisesti näyttäviä elementtejä esimerkiksi kodin sisustukseen ja julkisiin tiloihin, joko sellaisenaan tai värjättynä. Jokipöydät ovat hyvä esimerkki kirkkaiden epoksien käytöstä. Kirkkaita valuhartseja käytetään myös monenlaisiin koristeisiin, koruihin, puutöihin ja taideteoksiin. Kirkkaat valuhartsit ovat pääasiassa epoksihartseja. Kirkkaiden epoksien valikoimassamme on myös useita biopohjaisista raaka-aineista valmistettuja tuotteita.

Akryylihartsi

Akryylihartsi on mineraalipohjainen 2-komponenttinen hartsi monipuoliseen käyttöön, erityisesti muotoiluun. Sovelluksia ovat esimerkiksi sisustus- ja julkisivuelementit, paneelit, taideteokset, erilaiset koriste-elementit sekä tukimuotit. Erityistä akryylihartsissa on sen myrkyttömyys ja paloturvallisuus. Akryylihartsia käytetään valamalla, mutta myös laminointi, pinnoitus, ja rotaatiovalu ovat mahdollisia. Lisäaineilla ja täyteaineilla akryylihartsiin saadaan erilaisia ominaisuuksia ja lähes rajattomasti pintastruktuureita. Valikoimissamme on Active Composite Technologiesin valmistama A1 akryylihartsi.

Ota yhteyttä

Jukka Alkkiomäki Toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja, materiaalimyynti

Jukka Alkkiomäki

Komposiittimateriaalit, prototyyppihartsit, muottisilikonit, elastomeerit, mallipastat, valuhartsit

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

 • Sika – Tooling and Composites

  Lataa
 • Sika – Kirkkaat valuhartsit

  Lataa
 • Spinner Dolphin kirkas valuhartsi – R*Concept

  Lataa
 • A1 akryylihartsi esite

  Lataa
 • A1 julkisivut ja teemapuistot

  Lataa

Tutustu valmistajiin