Liimat

2-komponenttiset rakenneliimat ovat nykyaikainen varma, luja ja nopea liitosmenetelmä suurimmalle osalle eri materiaaleja. Tarjoamme Sika Advanced Resinsiltä markkinoiden johtavat Adekit-sarjan epoksiliimat ja polyuretaaniliimat, sekä Kislingiltä metakrylaattiliimat kattavilla ominaisuuksilla.

Rakenneliimat ovat käytössä useilla vaativilla teollisuudenaloilla kuten ajoneuvo-, ilmailu- ja veneteollisuudessa, puolustusteollisuudessa sekä urheiluvälinevalmistuksessa. Käyttökohteita rakenneliimoille ovat esimerkiksi kokoonpano, komposiittien ja muovien liimaus sekä kunnossapito.

Liimat - hiilikuidun liimaus

Ota yhteyttä

Roni Jokipii myyntipäällikkö

Myyntipäällikkö

Roni Jokipii

Alipainepumput, malli- ja työkalulevyt, rakenneliimat, elektroniikkahartsit, hunajakennot ja paneelit, venemaalit

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Epoksiliimat

Mekaanisesti ja kemiallisesti lujimpaan liimaukseen päästään 2-komponenttisilla epoksiliimoilla. Epoksit ovatkin ehdoton valinta vaativimpiin liimauskohteisiin, joissa liimasaumalta vaaditaan suurta suorituskykyä ja lämmönkestoa. Epoksiliimoja käytetään yleisesti esimerkiksi hiilikuitukomposiittien ja metallien liimauksessa. 

Polyuretaaniliimat

Rakenteellisten polyuretaaniliimojen etuna on luja ja joustava liimaus, joka sallii keskenään hyvinkin erilaisten materiaalien yhteenliimauksen huolimatta eroista lämpölaajenemisessa. Joustava liimasauma sallii liikettä, vaimentaa resonansseja ja estää liimasauman peilaantumisen esimerkiksi ohuiden peltipintojen läpi. Polyuretaanit ovat erittäin nopeita ja ne onkin helppo integroida tehokkaaseen sarjavalmistukseen.

Metakrylaattiliimat

Metakrylaattiliimoissa yhdistyy polyuretaanien joustavuus ja epoksien lujuus. Metakrylaatit soveltuvatkin erittäin monipuoliseen käyttöön. Metakrylaattiliimojen etuja ovat hyvä tarttuvuus liimattaviin pintoihin minimaalisella esikäsittelyllä ja nopea kovettuminen. Kislingin valikoimasta löytyvät perinteiset metyylimetakrylaatit sekä parannettua käyttäjäystävällisyyttä tarjoavat modifioidut metakrylaatit, joissa on erittäin lievä haju perinteisiin MMA-liimoihin verrattuna.

 • Sika – Tooling and Composites

  Lataa
 • Sika – Rakenneliimat

  Lataa
 • Kisling tuote-esite liimat

  Lataa
 • Kisling – komposiittiliimaus

  Lataa
 • Kisling – liimat ajoneuvoteollisuuteen

  Lataa

Tutustu valmistajiin