Tekniset valuhartsit

Tekniset valuhartsit on kehitetty spesifeihin teknisesti vaativiin teollisiin käyttötarkoituksiin. Polyuretaani- ja epoksihartseista löytyy käyttö- ja loppuominaisuuksiltaan erittäin monipuolinen teknisten hartsien valikoima eri sovelluksiin.

Tekniset valuhartsit

Vakuumivaluhartsit

Vakuumivaluhartsit ovat teknisiä polyuretaanihartseja, joita käytetään erityisesti prototyyppivalmistuksessa kun halutaan simuloida eri kestomuovien ominaisuuksia ilman kalliita ruiskupuristemuotteja. Valmistettava tuote vastaa mahdollisimman tarkkaan ruiskupuristekappaletta niin ulkonäön kuin toiminnallisuudenkin suhteen.

Hartsien valu tapahtuu silikonimuottiin vakuumivalu-uunissa. Huomioitavaa on että vakuumivalu-uunin koko rajoittaa tehtävän kappaleen kokoa. Vakuumivalutekniikalla tehtävät tuotteet ovat yleensä sarjakooltaan muutamista kymmenistä muutamiin satoihin. Sika Advanced Resinsin markkinoiden johtavasta valikoimasta löytyvät mm. elastiset, paloluokitellut ja kirkkaat hartsit.

RIM-hartsit

RIM-hartsit ovat polyuretaanihartseja, joita valetaan koneellisesti matalalla paineella eri materiaaleista tehtyihin muotteihin. RIM-tekniikka soveltuu pieniin ja keskisuuriin tuotantomääriin ja sen etuna ovat alhaiset muottikustannukset verrattuna korkeapainevaluun tai ruiskupuristukseen. Muotti voidaan valmistaa esimerkiksi muottisilikonista, työkaluhartsista tai SikaBlock-mallilevystä. Myös alumiinimuotti on mahdollinen.

RIM-tekniikalla saadaan valmistettua suuriakin kappaleita, joiden ominaisuudet saadaan käyttötarkoitukseen sopiviksi valitsemalla oikea hartsi. Sika Advanced Resins tarjoaa kokonaisvaltaiset materiaaliratkaisut RIM-valmistukseen.

Elektroniikkavaluhartsit

Elektroniikkavaluhartsit ovat elektroniikan suojaamiseen kehitettyjä polyuretaani- ja epoksihartseja, joiden sisään elektroniikkakomponentti kapseloidaan. Hartsin tarkoitus on suojata herkät komponentit ulkoisilta vaikutuksilta, esimerkiksi kosteudelta, kemikaaleilta, tärinältä ja iskuilta. Hartsi voi toimia samalla myös toiminnallisena osana tuotetta, jonka sisään elektroniikka jää suojaan. Hartsilla saadaan samalla suojattua elektroniikkaa kopioinnilta.

Hartsin valinta tehdään elektroniikan ja loppukäytön vaatimusten mukaan. Valittavia ominaisuuksia ovat muun muassa kovuus, paloluokitukset ja eristävyysominaisuudet. Yleisiä suojauskohteita ovat esimerkiksi sensorit, piirilevyt, muuntajat ja piirilevyt elektroniikka-, ajoneuvo- ja ilmailuteollisuudessa.

Ota yhteyttä

Jukka Alkkiomäki Toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja, materiaalimyynti

Jukka Alkkiomäki

Komposiittimateriaalit, prototyyppihartsit, muottisilikonit, elastomeerit, mallipastat, valuhartsit
Roni Jokipii myyntipäällikkö

Myyntipäällikkö

Roni Jokipii

Alipainepumput, malli- ja työkalulevyt, rakenneliimat, elektroniikkahartsit, hunajakennot ja paneelit, venemaalit

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

 • Sika – Tooling and Composites

  Lataa
 • Sika – Elektroniikan suojaushartsit

  Lataa
 • Kisling hartsit LEDeille

  Lataa
 • Kisling elektroniikan kapsulointihartsit

  Lataa

Tutustu valmistajiin