Alipainepumput ja sivukanavapuhaltimet

DVP on jo 50 vuotta toiminut alipainepumppu- ja kompressorivalmistaja, jonka pumput ja alipaineratkaisut ovat tunnettuja ympäri maailman. DVP tarjoaa innovatiivisia ja asiakasräätälöityjä kokonaisuuksia kaikkiin pumpputarpeisiin. Jacompin kautta saatavilla kaikki DVP:n tuotteet sekä varaosat.

Vakuumipumppu alipainepumppu DVP

DVP Alipainelaitteet

Alipainepumppuja eli tyhjiöpumppuja on käytössä lähes kaikilla teollisuuden aloilla. Italialaisen DVP:n valmistamat vakuumipumput ovat huippulaadukkaita ja varmatoimisia. Saatavilla on pumppumalleja pienestä käytöstä suuren mittakaavan teollisiin tyhjiöpumppuihin ja räätälöityihin alipainejärjestelmiin. Kauttamme saatavilla myös lisäosat ja varaosat DVP:n laitteisiin.

Ota yhteyttä

Roni Jokipii myyntipäällikkö

Myyntipäällikkö

Roni Jokipii

Alipainepumput, malli- ja työkalulevyt, rakenneliimat, elektroniikkahartsit, hunajakennot ja paneelit, venemaalit

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

Öljyvoidellut kiertosiipipumput

Öljyvoideltu kiertosiipipumppu DVP

Öljyvoidellut kiertosiipipumput eli lamellipumput ovat eniten käytetty tyhjiöpumppujen tyyppi teollisuudessa. Käyttökohteita löytyy elintarvike-, pakkaus-, rakennus-, paperi- ja kemian teollisuudesta, sekä tehdasautomaation ja lääketieteen aloilta. Öljyvoideltuja tyhjiöpumppuja käytetään kun tarvitaan tehokkaampaa alipainetta ja läpikulkeva ilma saatta sisältää kosteutta. Saatavilla on myös korkean alipaineen pumput tehostetun alipaineen tarpeisiin.

Öljyttömät kiertosiipipumput

Öljytön kiertosiipityhjiöpumppu DVP

Öljyttömät eli kuivat kiertosiipipumput soveltuvat kohteisiin, joissa öljysumua tulee välttää. Öljyttömien lamellipumppujen etuna on myös minimaalinen huollon tarve. Käyttökohteet ovat vastaavat kuin öljyvoidelluissa kiertosiipityhjiöpumpuissa.

Kynsipumput

DVP claw-pumppu

Kynsipumput eli claw-pumput ovat energiatehokas pumppuvaihtoehto matalilla käyttökustannuksilla. Kynsimekanismin ansiosta huoltotarve on minimaalinen ja kitkan puuttuminen mahdollistaa pumpun pitkäkestoisen suorituskyvyn. Claw-pumpulla saavutettava alipaine ei ole yhtä korkea kuin kiertosiipipumpuilla, joten sitä käytetään monesti esipumppuna alipainejärjestelmissä.

Mäntäpumput

DVP Mäntäpumppu ZA200

Mäntäpumput ovat erittäin hiljaisia vakuumipumppuja ja niitä voidaan käyttää myös kosteissa olosuhteissa. Mäntäpumput perustuvat männän liikkeeseen sylinterissä. Alipaineen taso on matala ja männän liikkeestä johtuen alipaine ei ole tasainen. Käyttökohteita ovat esimerkiksi lääketieteelliset laitteet, imukupit, laboratoriot ja rakennusteollisuus.

Lohkopumput

DVP lohkopumppu BCA3000

Lohkopumppu eli lobe pump on kuiva tyhjiöpumppu, jossa kaksi roottoria pyörivät kontaktitta. Lohkopumppua käytetään aina tukipumppuna, öljyvoidellun kiertosiipityhjiöpumpun kanssa, jolloin saavutetaan erittäin korkea alipaineen taso. Lohkopumpulla on erittäin suuri ilmansiirtoteho, mutta yksin se antaa varsin matalan alipaineen. Lohkopumppuja on käytössä kemian- ja elintarviketeollisuudessa, lääketieteen sovelluksissa sekä metalli- ja pakkausteollisuudessa.

Sivukanavapuhaltimet

DVP Sivukanavapuhallin

Sivukanavapuhaltimia tai kanavapuhaltimia käytetään pääasiassa materiaalin pneumaattiseen siirtoon (esimerkiksi kaasut, jauheet, rakeet, pöly). DVP:n sivukanavapuhaltimet ovat hiljaisia, helppoja asentaa ja huoltovapaita. Verrattuna perinteiseen kiertosiipipumppuun sivukanavapuhaltimen alipaineen taso on matalampi ja ilmamäärä on suurempi. Käyttökohteita puhaltimille löytyy mm. sairaaloiden imulaitteistoissa, keskusimurijärjestelmissä, alipainenostimissa, siirtojärjestelmissä (kuljettimissa), pakkausteollisuuden sovelluksissa sekä tuotantolaitoksissa.

Alipainejärjestelmät

DVP alipainejärjestelmä

DVP:n teolliset alipainejärjestelmät on suunniteltu samoihin käyttökohteisiin kun yksittäiset vakuumipumput. Alipainejärjestelmät ovat käytössä erityisesti keskitetyissä alipainesysteemeissä yksikköinä, jotka luovat ja ylläpitävät järjestelmän sisällä tietyn alipainetason, mahdollistaen siihen liitettyjen laitteiden toiminnan. Alipainejärjestelmän käyttö säästää energiaa kun pumput käynnistyvät automaattisesti vain käyttäjän tarpeen mukaan.

Sairaalakäyttöön tarkoitetut alipainejärjestelmät on kehitetty EN ISO 7396-1 -standardin mukaisesti.

Varaosat DVP alipainelaitteisiin

DVP varaosat suodatin

Kauttamme saat kaikkiin DVP:n alipainelaitteisiin varaosat ja lisäosat, myös vanhoihin muualta hankittuihin DVP laitteisiin. Esimerkiksi:

  • Alipainepumpun öljyt
  • Suodattimet
  • Tiivisteet
  • Lamellit

Alipainepumpun säännöllinen huolto on erittäin tärkeää pumpun käyttöiän pidentämiseksi. Esimerkiksi imuilmasuodattimen sekä öljyvoidelluissa pumpuissa öljysumusuodattimen ja öljyn vaihto ovat osa säännöllistä huoltoa.

Tutustu valmistajiin

Lue lisää aiheesta