Mallimateriaalit

Mallimateriaalit ovat mallien valmistuksessa käytettäviä käsin tai koneellisesti työstettäviä materiaaleja, joilla saadaan aikaan käyttötarkoitusta vastaava malli. Materiaaleja on saatavilla valmiina levynä tai vaihtoehtoisesti muotoon kovettuvana pastana. Materiaali valitaan käyttökohteen mukaan. Mallimateriaalit on kehitetty varta vasten tähän käyttötarkoitukseen, jolloin mallin ja siitä jatkojalostettavan tuotteen laatu on paras mahdollinen.

Kevyet mallilevyt

Sika Advanced Resinsin valmistamat kevyet mallilevyt monipuoliseen muotoilukäyttöön. Kevyet polyuretaanista valmistetut vaahtolevyt ovat tiheydeltään 80-350kg/m3 ja ovat helposti työstettävissä niin käsin kuin koneellisesti. Työstettäessä materiaali muodostaa lastua ja pölyn määrä on mahdollisimman alhainen. Erinomaisen pinnanlaadun vuoksi myös jälkikäsittely on mahdollisimman helppoa. Kevyitä levyjä käytetään esim. näköismalleihin ja muotoiluun.

Keskiraskaat mallilevyt

Sika Advanced Resinsin valmistamat keskiraskaat SikaBlock-mallilevyt monipuoliseen mallinvalmistukseen ja työkaluvalmistukseen. Näiden levyjen tiheys on 450-700kg/m3 ja ne sopivat monipuoliseen käyttöön tehden niistä suosituimpia levyjä. Keskiraskaiden mallilevyjen tärkeimpiä sovelluksia on mastermallien ja lyhyen sarjan muottien tekeminen mm. komposiitti- ja valimoteollisuuden käyttöön. Levyt ovat erittäin stabiileja ja tarjoavat erinomaisen pinnanlaadun ja helpon työstettävyyden.

Työkalulevyt

Sika Advanced Resinsin valmistamat SikaBlock-työkalulevyt ovat järeitä koneistettavia epoksi- ja polyuretaanilevyjä teollisen tuotannon tarpeisiin. Nämä 780-1700kg/m3 tiheydeltään olevat levyt tarjoavat korkeaa mekaanista kestävyyttä, mittapysyvyyttä ja tarvittaessa korkeaa lämpötilankestoa. Raskaita levyjä käytetään muun muassa valimoteollisuuden mallinvalmistuksessa, komposiittimuoteissa, mekaniikan komponenteissa sekä RIM- ja tyhjiömuovausmuoteissa.

Mallipastat

Sika Advanced Resinsin valmistamat työstettävät SikaBiresin-pastat mallin ja muotin valmistukseen. Kun mallin koko kasvaa ja pystysuuntaiset muodot ovat voimakkaat, saadaan pastatekniikalla valmistettua lestit ja suoramuotit huomattavasti työstölevyjä nopeammin ja edullisemmin. Pasta levitetään käsin tai koneellisesti esityöstetyn esimerkiksi EPS:stä valmistetun aihion päälle, joka työstetään varsinaiseksi saumattomaksi pinnaksi. Mallipastoja käytetään erityisesti veneteollisuuden suurten lestien ja suoramuottien valmistukseen.

Mallipinnoitteet

Ennen mallin käyttöönottoa se yleensä viimeistellään tarkoitukseen sopivalla pinnoitteella pinnanlaadun vaatimusten mukaisesti. Valikoimistamme löydät tuotteet mallin viimeistelyyn, esikäsittelyyn ja pinnoitukseen parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Ota yhteyttä

Roni Jokipii myyntipäällikkö

Myyntipäällikkö

Roni Jokipii

Alipainepumput, malli- ja työkalulevyt, rakenneliimat, elektroniikkahartsit, hunajakennot ja paneelit, venemaalit
Jukka Alkkiomäki Toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja, materiaalimyynti

Jukka Alkkiomäki

Komposiittimateriaalit, prototyyppihartsit, muottisilikonit, elastomeerit, mallipastat, valuhartsit

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.

  • Sika – Tooling and Composites

    Lataa
  • SikaBlock M600N M700N

    Lataa
  • De IJssel Coatings – Lestien pinnoitus

    Lataa

Tutustu valmistajiin