DVP alipainejärjestelmä ja CNC-työstöpöytä
Asiakascase

DVP alipainejärjestelmällä tehoa ja säästöä tuotantoon

Jacompin asiakas Versaali on uuden DVP alipainejärjestelmän tyytyväinen omistaja. Lue tästä jutusta, miten Versaali saavutti säästöä ja toi lisää tehokkuutta ja varmuutta tuotantoon kahden pumpun modulaarisella alipainejärjestelmällä.

Versaali Oy on perheyritys, jonka juuret ulottuvat 1950-luvun alkuun. Tuotanto alkoi porrastauluista ja niiden vaihtokirjaimista, ja monien vaiheiden jälkeen yritys valmistaa nykyään erittäin kattavasta materiaalivalikoimasta monipuolisia opasteita sisä- ja ulkokäyttöön.

Versaali logo

Versaalilla käytetään opasteiden tuotannossa alipainetta CNC-koneistuksessa – leikattavat kappaleet imetään alipaineella kiinni CNC-koneen leikkauspöytään:

Pumppu on yhdistetty vakuumipöytään, jonka päällä on huokoinen MDF-levy. Leikattava kappale asetetaan tämän levyn päälle ja alipaine imetään huokoisen levyn läpi, jolloin kappale pysyy paikallaan.

DVP alipainejärjestelmä ja CNC-työstöpöytä
DVP XC405 alipainejärjestelmä yhdistettynä CNC-työstöpöytään

Aiemmin yrityksessä oli käytössä tähän tarkoitukseen hyvin vanha alipainepumppu, joka oli vielä käyttökelpoinen, mutta muuten elinkaarensa päässä – varaosia ei tahtonut löytyä ja alipaine ei ollut enää riittävä, joten koneistettavat kappaleet eivät pysyneet varmuudella pöydässä kiinni. Oli siis aika etsiä uusi ratkaisu.

Versaalin tuotantopäällikkö Henrik Karsten otti meihin yhteyttä tarjouspyynnön merkeissä, ja nopeasti sujuneen tarjousprosessin jälkeen Versaali päätti valita vanhan pumpun tilalle laadukkaan DVP:n alipainejärjestelmän. Versaalille toimittamamme DVP XC405 alipainejärjestelmä sisältää kaksi LC205 alipainepumppua, jotka ovat öljyvoideltuja kiertosiipipumppuja.

DVP XC405 alipainejärjestelmä
Järjestelmän kaksi alipainepumppua ovat siistin äänenvaimennuskotelon sisällä.

Verrattuna aiempaan yhden pumpun kanssa toimimiseen kahden alipainepumpun järjestelmä tuo useita etuja Versaalille:

Energiansäästö on erittäin merkittävä tekijä – vanha alipainepumppu oli varustettu varsin isolla sähkömoottorilla, kun taas DVP:n LC205 pumpuissa on selkeästi pienemmät sähkömoottorit. Energiansäästöä tulee jopa puolet, koska yleisimmin koneistaessa riittää yhden pumpun tuottama alipaine. Kumpaakin pumppua käytetään yhtäaikaisesti esimerkiksi huokoisten materiaalien jyrsintään sekä muissa tilanteissa, joissa tarvitaan enemmän alipainetta pitämään kappale paikoillaan.

Tuotannon katkeamattomuus huoltotilanteissa on myös huomattava etu – yksi pumppu voi olla huollossa, mutta tuotanto pysyy silti normaalisti käynnissä toisen pumpun varassa.

Alipainejärjestelmä sijaitsee tuotantotilassa, ja pumput on asennettu tehtaalla äänenvaimennuskoteloon, joten myös meluhaitta pieneni selvästi.

DVP XC405 alipainejärjestelmä sisältä
Alipainepumput kotelon sisällä. Hallintapaneelissa mm. pumppujen käytön tuntilaskuri.

Uuden, modernin ja toimivan alipainejärjestelmän ja sen tuomien konkreettisten etujen ansiosta Versaali on ollut erittäin tyytyväinen valintaansa!

DVP-laitteiden vastuumyyjä Roni Jokipii (vas.) ja Versaalin tuotantopäällikkö Henrik Karsten

DVP on italialainen alipainelaitteiden valmistaja. Jacomp maahantuo DVP:n laitteet ja varaosat. Lue lisää DVP:n tuotetarjonnasta.

Otathan meihin yhteyttä, jos alipainelaitteesi kaipaa päivittämistä!

Roni Jokipii
Myyntipäällikkö
+358 50 468 2555
roni@jacomp.fi