Apuaineet

Tuotannon apuaineet täydentävät valmistusmateriaalien valikoimaa. Apuaineita tarvitaan materiaalien ominaisuuksien muokkaamiseen kuten värjäämiseen tai halutun olomuodon, lämmönjohtokyvyn tai pinnanlaadun saavuttamiseen. Apuaineet voivat olla myös olennainen osa varsinaisen valmistuksen tukimateriaaleja, kuten irrotusaineet muotista irrottamiseen tai alipainetarvikkeet infuusiovalmistukseen.

Irrotusaineet

Irrotusaineilla ehkäistään valmistettavan kappaleen tarttuminen muottiin ja tehdään irrotus mahdollisimman helpoksi. Tarjoamme irrotusaineet kattavasti eri tarpeisiin, esimerkiksi komposiitti- ja polyuretaanivalmistukseen sekä kumiteollisuuteen. Irrotusaineita löytyy vaha-, liuotin- ja vesipohjaisina käyttösovelluksen mukaan.

Väriaineet

Väriaineilla ja väripastoilla saadaan värjättyä hartsit ja pinnoitteet haluttuun sävyyn. Värillä saadaan ulkonäön lisäksi tuotua hartsiin suojaa mm. UV-säteilyn vaikutuksia vastaan. Valikoimistamme löytyvät sopivat väriaineet kaikille myymillemme materiaaleille, myös suurissa teollisuuspakkauksissa.

Täyteaineet

Täyteaineilla voidaan säätää hartsien ominaisuuksia tarpeen mukaan. Täyteaineita lisäämällä voidaan muokata esimerkiksi lämmönjohto-ominaisuuksia, valmistettavan kappaleen painoa ja tiheyttä, pinnanlaatua, pienentää hartsin menekkiä sekä vähentää hartsin kutistumaa ja kovettumisessa tapahtuvaa eksotermistä reaktiota. Täyteaineilla saadaan optimoitua myös viskositeettia ja mekaanisia ominaisuuksia käyttötarvetta vastaaviksi.

Alipainetarvikkeet

Alipainetarvikkeet käsittävät laajan valikoiman komposiittivalmistuksessa tarvittavia tuotannon apuaineita, joita käytetään alipainesäkityksessä, alipaineinfuusiossa ja prepreg-valmistuksessa. Näitä ovat muun muassa säkityskalvot, irrotuskalvot, karhennuskankaat, hartsinjohtoverkot, tiivistenauhat, liittimet ja letkut. 

Tutustu valmistajiin

  • Sika – Tooling and Composites

    Lataa

Ota yhteyttä

Toimitusjohtaja, materiaalimyynti

Jukka Alkkiomäki

Epoksihartsit, muottisilikonit, elastomeerit, valuhartsit

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.