Jacomp palvelee laajalla tuotevalikoimallaan useita eri toimialoja. Tuotteitamme käyttävät esimerkiksi prototyyppivalmistajat, mallinrakentajat, muotoilijat, komposiittiteollisuus, viemärisaneeraajat ja useat muut teollisuuden alat. Lue tarkemmin asiakkaistamme ja miten olemme onnistuneet heitä palvelemaan!

 

Alphaform RPI Oy

”Jacomp toimittaa korkealuokkaisia materiaaleja joustavasti ja tarpeen mukaan myös välivarastoiden, jolloin odotusajat tilatessa lyhenevät. Tämä on tärkeää tämän päivän nopeille prototyyppisarjojen toimitusajoille.”
– Ari Lehtonen, Technical Director, Alphaform RPI Oy

AlphaformAlphaform valmistaa pikamalleja, protosarjoja sekä valmiita tuotteita muovista ja metallista. Palveluja käyttävät teollisuuden muotoilijat, mekaniikan suunnittelijat, taiteilijat, mainostoimistot sekä rakennus- ja sisustusarkkitehdit. Kuluttaja-asiakkaat ovat yksi nopeasti kasvava asiakasryhmä.

Alphaform-konserni on 3D-tulostuksen alueella Euroopan suurimpia toimijoita – käytössä on tällä hetkellä yli 30 teollisuustason pikamallikonetta ja työntekijöinä yli 200 ammattilaista. Vuosien saatossa syntynyt osaaminen varmistaa tuotettujen osien täysimittaisen hyödyntämisen asiakkaan toiminnassa.

Jacomp toimittaa Alphaformille prototyyppien valmistukseen tarkoitettuja vakuumivalettavia Axsonin polyuretaaneja. Materiaalitarjonta kattaa niin kovia kuin elastisia polyuretaaneja. Tuotteita käytetään Alphaformilla prototyyppi- ja piensarjavalmistuksessa.

alphaform_logo


http://www.alphaform.fi/

 

JTH-Service Oy

”Jacompilta löytyy yleensä aina ratkaisu kulloiseenkin tarpeeseen, myös ei niin jokapäiväisiin erikoistarpeisiin.”
– Erkki Hämäläinen, JTH-Service Oy

Pälkäneläinen JTH-Service Oy valmistaa malleja ja muotteja teollisuuden eri aloille pitkällä kokemuksella. Valmistusmateriaaleina JTH-Service käyttää muovimateriaaleja ja puuta sekä epoksipastaa.

JTH-Service on hankkinut Jacompilta tuotantomateriaaleja jo useita vuosia. Esimerkiksi Axsonin koneistettavaa SC175-epoksipastaa käytetään mallien ja lujitemuovimuottien lestien valmistamiseen ja Axsonin työstölevyjä hyödynnetään muottimateriaalina pienempien kappaleiden valmistuksessa. Tarkastusjigien valmistukseen puolestaan käytetään polyuretaanivaluhartsia. Jacompin toimittamien tuotteiden on todettu JTH:lla olevan erittäin hyvin toimivia ja laadukkaita.

JTH-Service on pystynyt hankkimaan Jacompin kautta materiaaleja joustavasti tarpeen mukaan. Tuotteita on saanut tilattua nopeasti ja pienissäkin erissä, koska Jacompilla on huolehdittu, että tiettyjä säännöllisen menekin tuotteita löytyy varastosta. Tällöin asiakasyrityksen ei tarvitse itse pitää isoa varastoa, mikä on tärkeä asia erityisesti pienen yrityksen toiminnan kannalta.

http://www.jth.fi/

 

Pinguino Surfboards

logo_pinguino

”Jacompin kanssa työskentely on ollut joustavaa ja helppoa. Kysymyksiin on vastattu asiantuntevasti ja laudan valmistuksessa kohdattuihin ongelmiin on saatu nopeasti ratkaisu. Lisäksi yhteistyön tuloksena meillä on paljon hyviä ideoita tulevaisuudessa testattavaksi.”
– Pauli Hakala, Pinguino Surfboards

Pinguino Surfboards on vuonna 2012 perustettu yritys, jonka tarkoituksena on auttaa ”Härmä-surffareita” toteuttamaan intohimoaan. Jokainen surffilauta valmistetaan mittatilaustyönä ja asiakkailla on myös mahdollisuus tehdä itse oma lautansa opastuksen avulla.

pinguino

Laudoissa käytetään lasikuidulla ja epoksilla laminoitua XPS-ydintä. Keveys, iskunkestävyys, oikea joustavuus ja UV-valon sieto ovat laudan tärkeimpiä mekaanisia ominaisuuksia. Jacompilta Pinguino Surfboards on löytänyt juuri sopivat materiaalit näiden ominaisuuksien saavuttamiseksi. Laminointiin käytetään Axsonin Epolam-laminointiepokseja ja top/gloss-coatin tekoon Axsonin kirkasta RSF 816 -epoksia, joka onkin kehitetty alun perin juuri surffilautojen valmistukseen.

Lisäksi Pinguino Surfboards on saanut Jacompilta apua työmenetelmien kehittämisessä ja uusia ideoita materiaaleihin ja työskentelyyn liittyen, minkä ansiosta on säästynyt paljon aikaa tuotekehityksessä ja saatu aikaan onnistumisia.

https://www.facebook.com/pinguino.oy

 

Tampere UAS Motorsport

TAMK_formula

Jacomp on ollut jo usean vuoden ajan tukemassa Tampereen ammattikorkeakoulun Formula Student -tiimiä.

Formula Student on korkeakouluopiskelijoiden kansainvälinen tuotekehitys- ja suunnittelukilpailu, jossa opiskelijat kilpailevat itse suunnittelemillaan ja rakentamillaan kilpa-autoilla. Opiskelijoille projekti tuo ainutlaatuista kokemusta kilpa-ajoneuvon suunnittelusta ja toteuttamisesta budjetteineen ja aikatauluineen, mikä edelleen antaa erinomaiset lähtökohdat työelämää varten.

TAMKin formulatiimi on toiminut vuodesta 2006 asti. Tiimi kehittää autosta vuosittain uusia parempia versioita. Nykyisellä, jopa 40 kg aiempaa kevyemmällä FS013-mallilla onkin saatu erinomaisia kisatuloksia.

Jacomp on toimittanut vuoden 2013 autoa varten epoksihartsia, lasi- ja hiilikuitua sekä alipainetarvikkeita. Tuotteita on käytetty pääasiassa auton katteiden ja pohjalevyn valmistuksessa. Aiempina vuosina opiskelijatiimille on toimitettu myös esimerkiksi mallipastaa katteiden lestien tekoon. Tulevaisuudessa tiimillä on aikeissa panostaa mm. hunajakennon käyttöön osien jäykistämisessä.

TAMKin formulatiimi antaa erityiskiitosta Jukalta saamilleen asiantuntijaneuvoille, joista on ollut heille paljon apua auton valmistuksessa.

http://formula.tamk.fi/